MENU

Keep it simple*

Environment - Plastics - Piping - Building

Een primeur in België

Category: Piping

Voor de nieuwe bakovens van Farm Frites ontwierp Benvitec in samenwerking met Aquasys uit Oostenrijk een watermist blusinstallatie. Het werd het allereerste hogedruk watermistsysteem in België en daar zijn we uiteraard trots op!

Hoe werkt deze primeur?

PT100-sensoren meten voortdurend de temperatuur in de ventilatiekanalen van de bakovens. Als de temperatuur te hoog wordt, geven de sensoren een signaal aan elektrisch gestuurde ventielen. Deze ventielen zetten op hun beurt de blussing en de ventilatiekanalen in werking. Er wordt dan een watermistnevel gecreëerd die zorgt voor een soort van blusdeken dat over een grote oppervlakte verdeeld wordt. Op die manier wordt er snel en efficiënt gereageerd op een te hoge temperatuur en geraken de ovens nooit oververhit.
De watermistunit bestaat uit een jockeypomp en een hogedruk bluspomp. De bluspomp geeft maar liefst 140 bar. Daarnaast bevat de unit ook kleppen, leidingwerk en nozzles. Het systeem zelf werkt op 100 bar. Deze watermist blusinstallaties werd samen met een sprinklersysteem geïnstalleerd en opgeleverd door Benvitec. 

Getriggerd door dit innovatieve systeem? Contacteer ons gerust en we bekijken vraag de mogelijkheden voor uw bedrijf.

 

Nieuwscategorieën

Volg het nieuws via RSS

Benvitec RSS Feed